menu
Nasza karta
Zobacz kartęW samym sercu Warszawy stworzyliśmy miejsce, gdzie pasja do doskonałej wołowiny łączy się z wyjątkową atmosferą i niezrównaną jakością obsługi. Inspirujemy się tradycją najlepszych steakhouse’ów świata, dbając o najwyższą jakość mięsa i autentyczne metody jego przygotowania. Serwujemy wyselekcjonowane steki z Argentyny, Japonii i Stanów Zjednoczonych, podkreślając unikalny charakter każdej odmiany. Każde danie w Viva Tango to hołd dla sztuki grillowania, wzbogacony starannie dobranymi dodatkami i wyśmienitym winem.
Lunch menu
Przystawki
Danie | Cena |
---|---|
Caldo de Res Autorski bulion wołowy z mini empanadas nadziewanymi siekaną wołowiną, smardzami, foie gras, podany z warzywami julienne | 39 |
Sopa de Marisco y Pescado Delikatnie pikantna zupa rybna z łososiem, halibutem, krewetkami i ośmiornicą z dodatkiem pomidorów i kolendry | 45 |
Langostinos con Chorizo Smażone krewetki z chorizo, czosnkiem, coulis pomidorowym w aromatycznym sosie wino-maślanym z dodatkiem natki pietruszki | 64 |
Empanadas de Carne Złociste, chrupiące pierogi empanadas z mięsem wołowym, papryką, jajkiem i oliwkami zielonymi, podane z sosem aioli chipotle | 42 |
Empanadas de Queso Złociste, chrupiące pierogi empanadas z nadzieniem serowym, kukurydzą, oliwkami i oregano, podane z sosem salsa gaucha | 38 |
Tuétano de Res Grillowane kości szpikowe z rozmarynem i solą morską, podane z sałatką z natki pietruszki, chorizo i kaparów oraz domową focaccią | 52 |
Tartar de Ternera Tatar z polędwicy wołowej ręcznie siekany, bogato doprawiony według receptury Szefa Kuchni, podany z marynowanymi borowikami, ogórkiem kiszonym, siekaną szalotką, aioli grzybowym, lubczykiem oraz żółtkiem | 65 |
Ceviche Łosoś i krewetki marynowane w cytrusach, podane z musem awokado, salsą mango-chili, delikatnym kawiorem oraz mieszanką aromatycznych przypraw | 64 |
Chorizo Grillowane kiełbaski chorizo podane z sosem aioli chipotle i delikatną sałatką selerową | 35 |
Plato Viva Tango Selekcja serów & wędlin: Jamón Serrano Gran Reserva 15M, Chorizo Piccante Gran Vela Rojo, Salchichón Ibérico, Manchego 6M, Monte Enebro z orzechami i marmoladą z czerwonej cebuli | 98 |
Sałaty
Danie | Cena |
---|---|
Ensalada César Kruche liście sałaty rzymskiej w sosie cezar z dodatkiem grillowanych plastrów polędwicy argentyńskiej, chorizo, kaparów, sera Manchego, podane z focaccią | 98 |
Opcja z krewetkami | 68 |
Ensalada de Pera Sałata z grillowaną gruszką i szynką Serrano Gran Reserva 15M, podana z kolorowymi sałatami, serem Manchego, sercami palmy, pomidorami koktajlowymi z dressingiem musztardowo-miodowym, rukolą i focaccią | 55 |
Opcja bez szynki | 49 |
Steki
Danie | Cena |
---|---|
Bife de Lomo (200 g) Polędwica argentyńska | 149 |
Bife Ancho (300 g) Antrykot argentyński | 173 |
Bife de Chorizo (300 g) Rostbef argentyński | 149 |
Hanging Tender Steak USA (200 g) Amerykańska świeca wołowa | 162 |
Rib-eye Steak USDA Prime (za 100 g) Antrykot amerykański | 88 |
Rostbef Wagyu Japonia A5 (za 100 g) | 288 |
Parillada de Carne (1000 g) Grillowana wołowina argentyńska: Bife de Lomo, Bife Ancho & Bife de ChorizoPodane z Chorizo, grillowanymi warzywami, frytkami stekowymi i selekcją sosów, serwowane na mini grillu z kamieniami lawowymi | 599 |
Parillada de Mariscos (800 g) Ryby i owoce morza podane z grillowanymi warzywami oraz frytkami stekowymi, serwowane na mini grillu z kamieniami lawowymi | 499 |
dania główne
Danie | Cena |
---|---|
Silla de Cordero (300 g) Grillowany nowozelandzki comber jagnięcy z kością | 157 |
Milanesa de Viva Tango (180 g) Panierowany sznycel z polędwicy argentyńskiej | 89 |
Filete de Fletan (200 g) Filet z halibuta podany z sosem beurre blanc | 79 |
Salmón a la Parrilla (180 g) Grillowany łosoś szkocki z sosem cytrynowym aromatyzowanym nutą pieprzu brazylijskiego | 117 |
Pulpo a la Parrilla (265 g) Ośmiornica z grilla w autorskiej salsie Viva Tango, podana z purée ziemniaczanym z grillowanym czosnkiem, ragoût z pieczonej papryki oraz mini brokułem | 139 |
Coliflor Steak (250 g) Stek z kalafiora podawany z mieszanymi sałatami, purée z kalafiora z masłem palonym i sosem choron | 65 |
desery
Danie | Cena |
---|---|
Flan Dulce de Leche Delikatny pudding argentyński z kruszonką z palonego mleka, nutą soli maldon, churros i świeżymi owocami | 35 |
Mousse Blanco Mus z białej czekolady z migdałowym praliné i chrupiącą białą czekoladą | 35 |
Monoporciones Monodeser o teksturze delikatnej serwowany w różnych smakach | 35 |